10-16 Mayıs Engelliler Haftası

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

Doğuştan, bir hastalık nedeniyle veya bir kaza sonucu be­densel veya ruhsal bozukluğu olan insanlara engelli denir, Her in­sanın başına gelebilecek olan bu durum karşısında duyarlı olma­lıyız, Engelli insanlara acımak yerine, onları hayata bağlayacak davranışlarda bulunup yaşamlarını kolaylaştırarak mutlu olmala­rını sağlamalıyız. Bu amaçla 10 ile 16 Mayıs günleri arası Engelliler Haftası olarak kutlanır.

10.05.2018 247

Bu hafta boyunca Engellilerin sorunları tartışılır. Sakatlığa sebep olan etkenler açıklanır ve bu etkenlerin ortadan kaldırılması için çareler araştırılır. Engellilerin eğitilebilmeleri ve iş sahibi olabilmeleri için gerekli şartlar oluşturulmaya çalışılır. 

 

Engelliler Haftası boyunca, her gün ayrı bir sakatlık konusu işlenir. 10 mayıs günü Engelliler Haftası´nın açılışı yapılır. 11 Mayıs Görmeyenler Günü, 12 Mayıs İşitme ve Konuşma Engellileri Günü, 13 Mayıs Ortopedik Özürlüler Günü, 14 Mayıs Zeka ve Ruhsal Özürlüler Günü, 15 Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Günü olarak değerlendirilir. 16 Mayıs günü ise Engelliler Haftası´nın genel değerlendirmesi yapılır.