12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulünün 96.yılı ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma Günü dolayısıyla okulumuzda program yapılmıştır.

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulünün 96.yılı ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma Günü dolayısıyla okulumuzda program yapılmıştır.

Okulumuz Kültür Edebiyat Kulübünün katkılarıyla hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Tarih öğretmenimiz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Program, Mehmet Akif ERSOY´un hayatını anlatan oratoryo ve sinevizyon gösterisi eşliğinde sona erdi.

20.03.2017 673

Türk Milleti´nin bir arada birlik ve beraberlik içinde olmasının en büyük ispatıdır İstiklal Marşı. İstiklal Marşı 12 Mart 1921 tarihinde Mehmet Akif ERSOY tarafından yazılmıştır. Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser; vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğurulmuştur. İşte bu sebeple ülkemizde ve tüm dünyada güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak okuduğumuz İstiklal Marşımız; ezelden beri hür yaşamışve ilelebet hür yaşayacak Milletimizin İstiklal Mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabülünün 96.yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu destanı yazdıran tüm ecdadımızı ve İstiklal Mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren Mehmet Akif ERSOY´u sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.