Critical Thinking Skills' adlı etwinning projemizin aralık ayı çalışmaları.

Critical Thinking Skills' adlı etwinning projemizin aralık ayı çalışmaları.

İngilizce öğretmenlerimizin kontrolünde okulumuz 9/A sınıfı öğrencileriyle birlikte yürütülen 'Critical Thinking Skills' adlı etwinning projemizin aralık ayı çalışmaları olarak öğrencilerimizle birlikte okuduğumuz 'Fareler ve İnsanlar' adlı kitabı belirlenen kitap değerlendirme kriterlerine göre inceleyip, proje sayfamızdaki padletimize yükledik, okuduğumuz masal kitabımız Hansel ve Gratel'i kötü karakter cadının yerine kendimizi koyup ,onun gözünden yeniden  yazdık. Ortaya çok farklı bakış açıları ve fikirler çıktı. Kitabımız bir slogan olsaydı ve bir yemek tarifi olsaydı sorularına birlikte şu cevapları verdik.

Eğer Fareler ve İnsanlar kitabı bir slogan olsaydı;

Kötü olmak kolaydır fakat; önemli olan kalbindeki iyiliği korumaktır.

Fareler ve İnsanlar kitabı bir yemek tarifi olsaydı;

Bir tutam gerçek sevgi, merhamet, iyilik ve ümidi bir kaba koy ve karıştırmaya başla, sonra hayallerini ekle, yeniden karıştır, hamurun yumuşak ve kıvamlı olmadığını göreceksin, sonra buna, zenginlik, para hırsı, fakirlik, açlık ekle, yine hayallerini katarak karıştırmaya devam et, sonra dolaptan eksik malzemeler olan ırkçılık, kıskançlık ve toplumsal eşitsizliği de alıp karışıma ekle ve yeniden hayallerini katarak yoğurmaya başla. İşte gerçek hayatta aynı bu tarifimizdeki malzemelerden oluşmuyor mu? 

Proje çalışmalarımız süresince okul kütüphanemizi etkin olarak kullanıp, bu güzel atmosferde proje ürünlerimizi ortaya çıkardık. Projeyi yürüten ingilizce öğretmenimize ve bu süreçte projemize katkılarından dolayı emeği geçen kütüphane kulübü öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

25.12.2019 307

25-12-201925-12-201925-12-201925-12-201925-12-201925-12-2019