Karatay Belediyesi Bardak Tasarım Yarışması Düzenliyor.

Karatay Belediyesi Bardak Tasarım Yarışması Düzenliyor. Bağımlılığa Karşı Geleceğimiz Ödüllü Bardak Tasarım Yarışması Konusu Teknoloji Bağımlılığı. Yarışmaya Türkiye Geneli Lisans Öğrencileri Katılabilir.

Yarışma Ödülleri
Birincilik Ödülü 3 Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 2 Bin Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 1.000 Türk Lirası
8 Kişiye Mansiyon Ödülü 500 Türk Lirası
Her Bir Sergilenme Ödülü 200 Türk Lirası

Yarışma Amacı
Günümüzde büyük bir sorun teşkil eden internet, teknoloji ve ilişkili davranışsal bağımlılıklar (sanal alışveriş, sanal oyun, sanal kumar...v.b.) hakkında farkındalık oluşturmak, kullanıcıları bağımlı kullanımdan sağlıklı kullanıma yönlendirmek, internet, teknoloji ve ilişkili davranışsal bağımlıklar nedeniyle ailelerin hem kendileri hem de çocukları açısından uğrayabilecekleri zararları (siber zorbalık, siber mağduriyet, v.b.,) göstermek, bu zararlardan nasıl korunabilecekleri hakkında fikir vermek ve bilinç oluşturmak, en nihayetinde internet ve teknolojiyi bilinçli kullanan bir neslin oluşumuna katkı sağlayarak toplumu teknolojinin pasif/edilgen kullanıcısı durumundan teknolojiyi üreten, ona yön veren böylelikle global dünyada söz sahibi olmaya namzet hale getirmektir.

Yarışma Konusu
Yarışma projesinin konusu, hem dünyada bilim insanlarının önerileri doğrultusunda hem de ülkemizin davranışsal bağımlılıklarla mücadele eylem planına uygun olarak; proje katılımcılarından beklenen, teknoloji bağımlılığından uzak tutacak ve sağlıklı teknoloji kullanımına yönlendirecek özenle tasarlanmış ve amacı doğrultusunda işe yarayan nitelikte tasarımları hayata geçirmeleridir.

Yarışma Katılım Koşulları
• Yarışma, Türkiye'deki tüm üniversitelerin lisans öğrencilerinin katılımına açıktır.
• Yarışmaya katılım ücretsizdir.
• Katılımcılar yarışmaya en fazla 3 proje ile katılabilir.
• Yarışmaya katılan her projenin özgün ve yenilikçi olması, daha önce üretilmemiş ve başka bir yarışmaya katılmamış olması şartları aranmaktadır.
• Katılımcılar yarışmaya sadece bireysel olarak katılabilirler.
• Tüm katılımcılar iş bu şartnamenin belirlediği koşulları kabul etmiş sayılırlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Yarışma Katılım Formatı
• Katılımcılar yarışmaya yarisma.karatay.bel.tr sitesi üzerinden katılır.
• Yarışmaya katılacak olanlardan projeyi yükleme ara yüzünde doldurulması istenilen metin alanları sırasıyla aşağıdaki gibidir:
• Katılımcılar web sitesi üzerinden kendileri ile iletişimi sağlayacak her türlü gerekli kimlik bilgisi, adres, telefon, e-posta adresi irtibat bilgilerini eksiksiz doldurmalılardır.
• Katılımcılar aktif öğrenci olduklarını gösteren belgeyi sisteme dijital olarak JPG formatında yüklemelilerdir.
• Proje görselini teknik şartlarda belirlenen formatta yüklemelidirler.

Sunum paftalarında yer alması gereken içerik aşağıdaki gibidir;
Tasarımın genel ve teknik anlatımları;
• Bardak rumuzu ( üç harf ve beş rakamdan oluşacaktır.)
• Bardak yüzeyinin açılımı (7 oz / 180 cc karton bardak).
• Birebir ölçekte (7 oz) karton bardağın ön ve arka görünüşü.
• Birebir ölçekte (7 oz) karton bardağın perspektifleri.
• Karton bardak üzerindeki tasarımın amacı, içeriği vb. konularda 120 kelimeyi aşmayacak şekilde açıklama metnine yer verilmesi.

Sunum paftalarına ilişkin beklenen teknik şartlar;
Proje, A3 boyutundaki tek bir pafta ile yatay olarak anlatılmalıdır. Tasarımı yapılan paftanın alt tarafından 4 cm yukarıya çizilecek 1 px kalınlıkta bir çizginin altına sırasıyla;
• Tasarımın isim önerisi yazılmalıdır.
• Projenin amacı yazılmalıdır.
• Projenin pafta tasarımı katılımcıya aittir.
• Paftalar JPG formatında hazırlanmalıdır.
• Paftalar 150 (dpi) çözünürlüğe sahip olmalıdır.
• Her pafta en fazla 3 MB büyüklüğünde sisteme yüklenmelidir.
• Paftalar hiçbir şekilde proje sahibine ait bilgileri içermemelidir.
• Farklı boyut veya formatta yapılan yüklemeler sistem tarafından kabul edilmeyecektir.

Katılımcılar hazırladıkları A3 paftaların sağ üst köşesine üç harf ve beş rakamdan oluşan bir rumuz yazacaklardır. Kullanılacak rumuzun katılımcının kişisel bilgisini (doğum tarihi, isim baş harfleri gibi) ortaya çıkarmayacak şekilde belirlenmesi gerekmektedir.
Jüri, ihtiyaç halinde dereceye giren yarışmacılardan ilave doküman talep edebilir.
Proje yüklemelerinin son gün ve son saatlere bırakılmaması, başvuruların sisteme doğru bir şekilde kaydolması için önem arz etmektedir. Proje yüklemeleri 03/04/2020 günü gece saat 23.59'dan sonra kabul edilmeyecektir.
Proje yükleme sırasında yoğunluk sebebi ile son günlerde çıkabilecek problemlerden kurulumuz sorumlu değildir. Başvurular yalnızca sistem üzerinden kabul edilecektir ve başvuru süresi uzatılmayacaktır.

Yarışmaya Son Başvuru Tarihi 3 Nisan 2020. Yarışma Sonuçları 25 Nisan 2020 Tarihinde Açıklanacak.

Yarışmaya Başvuru İçin Tıklayın.

09.03.2020 599

Kaynak: https://www.guncelegitim.org/karataybelediyesibardaktasarimyarismasi/