MEGEP 2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İÇİN KİTAP YAZARLIK BAŞVURUSU BAŞLADI.

Başvuruyu nasıl yapacağım?

Yukarıdaki butona tıklayarak MEBBİS şifrenizle giriş yap.
Gelen formu doldurup kaydet butonuna basmanız yeterlidir.

Ne kitabı yazacağım?

2020-2021 öğretim yılında 9. sınıflarda okutulmaya başlanacak mesleki derslere ait kitapları yazacaksınız.

Yazılacak kitap listesine nasıl ulaşabilirim?

Yazılacak Kitap listesi için tıklayınız...

Atölye kitapları nasıl olacak?

Atölye ders kitapları bilgi, iş ve işlem yaprakları şeklinde hazırlanacaktır.

Kimler komisyon üyesi olabilir?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda öğretmen veya idareci olan herkes başvurabilir.

Kitabı nerede yazacağım?

Her öğretmen bulunduğu il veya ilçede valilik/kaymakamlık onayıyla görevlendirilecektir. Milli eğitim müdürlüğünün uygun gördüğü bir yerde de çalışmalarını yürütecektir.

Görevlendirmede ek ders ücreti nasıl olacak?

Görevlendirilmesi yapılan öğretmene sadece haftalık 18 saat ek ders ücreti ödenecektir. Okulda aldığı ek ders ücretini kaybetmek istemeyen öğretmen isterse görevlendirilmesi yapılmadan da komisyonda gönüllü çalışabilecektir. (Bu durumda okuldaki derslerinize de devam etmeniz gerekecektir, yaz tatili döneminde ayrıca görevlendirilmeniz yapılabilecektir. )

Komisyon nasıl belirlenecek?

Başvuran kişiler arasından Genel Müdürlükçe seçim yapılacaktır.

Görevlendirme ne kadar sürecek?

31 Ağustos 2020 tarihine kadar görevlendirileceksiniz. Fakat öğretmen isterse 10, 11, 12. sınıf kitapları içinde çalışmaya devam edebilecektir. Öğretmen veya idarecinin mağdur edilmeyeceği şekilde görevlendirmeler yapılacaktır.

Görevlendirme ne zaman yapılacak?

Komisyon üye yeter sayısına ulaşıldığında hemen yapılacaktır.

Kitabı hangi tarihe kadar bitirmemiz gerekecek?

4 Ağustos 2020 tarihinde kitap Talim Terbiye Kurulu başkanlığına onay için sunulacaktır. Bu nedenle bu tarihten 2 hafta önce bitirilmiş olmalıdır.

Komisyon kaç kişiden oluşacak?

Kitabın yazılabilmesi için en az bir alan uzmanı gereklidir. Fakat biz en az üç alan uzmanı görevlendirmek istiyoruz. Bu nedenle bulunduğunuz yerde birlikte çalışabileceğiniz öğretmenleri kitap yazımı başvurusu için yönlendirebilirsiniz.
Ayrıca Grafiker, Dizgi ve dil uzmanlarından oluşacaktır.

Eğitim verilecek mi?

Komisyonlar kurulduktan sonra en kısa zamanda bir araya getirilerek uygulamalı kitap yazma eğitimi verilecektir.

Kitapta ismim yer alacak mı?

Kitapların üzerinde komisyonda görevli kişilerin isimleri yazılacaktır.
2020-2021 öğretim yılında okutulmaya başlanacaktır.

Başka sorularım var. Sizinle nasıl iletişime geçebilirim?

Bizimle mtegm.modul@gmail.com maili ile irtibata geçebilirsiniz. Size hızlıca geri dönüş yapabilmek için cep numaranızı eklemeyi unutmayın.

10.03.2020 3836

Başvuru yapmak için tıklayınız.

Kaynak: http://kitap.eba.gov.tr/yorum/basvuru_mesaj.php