Mucize Fikirli Genç Beyinler Ortaöğretim Öğrencileri Proje Yarışması.

Katılımcılar
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm liselerin 9, 10, 11 ve 12. sınıfları yarışmaya katılabilir. Yarışma;
Fizik,
Kimya,
Biyoloji
Bilgisayar Teknolojileri (Matematik ve Uygulamaları, Robotik, Elektrik-Elektronik, Mekatronik, Kodlama ve Havacılık),
Sosyoloji,
Türk Dili ve Edebiyatı,
Tarih–Coğrafya,
Değerler Eğitimi
olmak üzere 8 kategoride düzenlenecektir.

Yarışma Koşulları
Yazım dili Türkçe olan yarışma ön eleme ve final olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Bir projede en fazla iki öğrenci olmak şartı ile projelerde danışman öğretmen bulunma zorunluluğu yoktur ve okullar, yarışmaya birden fazla projeyle katılabilir. Fizik, Kimya, Biyoloji kategorisindeki projeler bilimsel bir araştırma niteliği taşımalı ve özgün orijinal olmalıdır. Bilgisayar Teknolojileri kategorisindeki projeler, matematikte kullanılan bir teoremin farklı bir yolla çözümü bilgisayar teknolojilerine uygulanmaları veya yenilik katması, bilgisayar programcılığı destekli, toplum problemlerini ve güncel sorunları çözümlemeye yönelik olarak robotik teknolojiler veya mikrodenetleyiciler (Arduino vb.) kullanılmalı, özgün ve orijinal olmalıdır. Sosyal Bilimler kategorisindeki projeler ise geçmişten günümüze ülke, toplum, insanlık, coğrafya ve medeniyet kavramlarının gelişimleri/gelişimsel süreçleri ile ilgili, özgün, yaratıcı ve geçmişten ilham alarak geleceğe ışık tutacak çalışmalar olmalıdır.

24.02.2020 823

Kaynak: YEĞİTEK GÜNCEL YARIŞMALAR