ÖĞRENCİLERİMİZE SÜRPRİZ KARŞILAMADA BULUNDUK.

ÖĞRENCİLERİMİZE SÜRPRİZ KARŞILAMADA BULUNDUK.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında Bağımlılıkla Mücadele ve Beslenme Dostu Okul Programı projeleri kapsamında 20.02.2019 tarihi Çarşamba sabahı öğrencilerini okulun öz kaynakları ile hazırlamış oldukları Kuru Üzüm-Leblebi paketleri ile karşıladık. Karşılama sırasında eğlenceli görüntüler sergilendi. Öğrencilere dağıtılan kuruyemiş paketleri büyük bir keyifle tüketildi. Proje ekipleri bu etkinliklerin sayesinde bağımlılıktan uzak, sağlıklı beslenen nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade ettiler. Ayrıca bu etkinlikler sayesinde yerli ve milli üreticiye de bir nebze olsun faydalarının olacağını vurguladılar. Bu tarz çalışmalarının devam edeceğini belirttiler. Sonrasında öğrencilere el broşürleri ile Kuru Üzüm ve Leblebinin faydaları tanıtıldı. Bu broşürde; Mineral ve özellikle demir bakımından oldukça zengin olan kuru üzümün, sindirim sorunu çekenlerin her zaman tüketmesi gereken besinler arasında yerini aldığı belirtildi. Yüksek enerji miktarına sahip olduğu için de gün içerisinde tüketilecek bir avuç kuru üzümün erken yorulmayı engellediği vurgulandı. Kuru üzümün, magnezyum ve potasyum sayesinde vücudun asit dengesini de koruduğu, bu sayede romatizma, gut, kalp hastalıkları ve böbrek taşına karşı koruma sağladığı ifade edildi. Ayrıca aslen nohut kökenli olan leblebinin insan sağlığı için sanılanın aksine çok faydalı olduğu;  Demir , bakır, potasyum, sodyum, A - C ve E vitamini içerdiği, aynı zamanda lif açısından da zengin oluşu vurgulandı. Leblebinin sinir sistemi sağlığına iyi gelmekle beraber, stres ve depresyondan kaynaklı sorunların giderilmesine de yardımcı olduğu, zengin demir kaynağı olması sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve enerji verdiği de belirtildi. Uzun kış gecelerinde evimizin misafiri, şehirlerarası yolculuklarda yol arkadaşımız olan Kuru Üzüm ve Leblebinin kültürel anlamdaki yeri ve önemi hatırlatıldı. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam amacı ile öğrencilerimize, tüm personelimize, velilerimize ve çevremize sağlıklı gıdalarla atıştırmalıklar, ara öğünler yapılmasını vurgulamak için örnek olmaya çalışıldığı vurgulandı. Bu bağlamda "Sağlıklı besleniyorum, yaşamayı seçiyorum" sloganı ile etkinliklere devam edileceği ifade edildi.

21.02.2019 419

21-02-201921-02-201921-02-201921-02-2019e21-02-201921-02-201921-02-201921-02-201921-02-2019