ÖĞRETMENLERE YENİ SINAV GÖREVİ.

ÖĞRETMENLERE YENİ SINAV GÖREVİ.

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılı eğitim kurumlarında yönetici seçme sınavı için görev almak isteyen öğretmenlere başvuruları açtı. Öğretmenlere yeni sınav görev için yapılacak başvurular ÖSYM resmi başvuru ekranı üzerinden gerçekleşecek.
   mobil uygulama ile de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan sayfaya başvuru işlemi gerçekleşebiliyor. 2020 yılı içinde 6 ayrı oturumda sınav görevi alabilecek öğretmenler ilk olarak  eğitim kurumlarında yönetici seçme sınavı için görev alacak. Bu sınavda görev almak isteyen öğretmenler ÖSYM resmi internet sitesinden giriş yaparak başvurusunu oluşturacak.
 Yeni Sınav Görevi İçin Başvurular Nasıl Yapılacak?
  Öğretmenlere yeni sınav görevi için http://gis.osym.gov.tr  adresinden gerçekleşecek.  Bu adresten giriş yapan öğretmenler ilgili alana TC kimlik numarası ya da YU No ile giriş yapacak. Daha sonra şifrelerine giren öğretmenler yeni sınav görevine başvuru yapmak için gerekli işlemleri tamamlayacak. Başvurularını başarı ile tamamlayan öğretmenler sınavda görev alabilecek.
   Öğretmenlerin görev alacakları yönetici seçme sınavı görevi 15 Mart 2020 tarihinde başlayacak. Sınava girecek adayların ise bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlanmış olmalıdır. Adaylar tarafından sınava giriş yer bilgisini gösteren belgeleri ile giriş yapacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan sınav sonucu ise sınavdan kısa süre sonra açıklanacak. Sınavda görev almak isteyen öğretmenlerin başvuruları gerçekleştikten sonra görevlendirme yerleri açıklanacak ve sınav saatinde hazır bulunmaları istenecek.

09.03.2020 732

Kaynak: internet haber