OKULLARIN KONTENJAN GİRİŞİ VE KAYIT ALANLARIN BELİRLENMESİ.

2019-2020 öğretim yılında ortaokul, özel ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfını başarıyla tamamlayacak öğrencilerin ortaöğretime geçiş kapsamında sınavlı ve sınavsız okullara tercih ve yerleştirme süreci başlayacaktır. Bu süreçte merkezi ve yerel yerleştirme kapsamında mevcut ortaöğretim kurumlarının derslik kapasitelerinin en verimli şekilde planlanması, kayıt alanlarının belirlenmesi ve güncellenmesi gerekmektedir.

Bu sebeple, ilgi yönetmeliğin kontenjan belirleme ile ilgili 25 inci maddesi hükümleri doğrultusunda e-Okul sistemi üzerinde;

1. 02-10 Ocak 2020 tarihleri arasında ilgili Bakanlık birimleri tarafından sınavlı okulların kontenjanlarının girilmesi,

2. 06-17 Ocak 2020 tarihleri arasında okul müdürlüklerince sınavsız okul kontenjanların girilmesi,

3. 06-31 Ocak 2020 tarihleri arasında il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince girilen sınavsız okul kontenjanların onaylanması,

4. 02-31 Ocak 2020 tarihleri arasında il milli eğitim müdürlüklerince ortaöğretim kayıt alanlarının oluşturulması,

5. 31 Ocak 2020 tarihinden itibaren Bakanlık birimleri tarafından sınavlı/sınavsız okulların kontenjan ve kayıt alanlarının kontrollerinin yapılması, gerekmektedir.

Bu bağlamda, ortaöğretimin zorunlu eğitim kapsammda olduğu dikkate alınarak; 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında sınavlı ve sınavsız ortaöğretim kurumlannm hazırlık ve 9 uncu sınıf öğrenci kontenjanlannın belirlenmesinde, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince -maarif müfettişi/il müdür yardımcısı/şube müdürü gözetiminde- gerekli tedbirler alınacaktır.

13.01.2020 800

Kaynak: Meb Kaynak Haber