Okulumuzda 1-7 Mart "YEŞİLAY HAFTASI" çeşitli etkinliklerle kutlandı. (2015-2016)

Okulumuzda 1-7 Mart "YEŞİLAY HAFTASI" çeşitli etkinliklerle kutlandı. (2015-2016)

Okul içinde yapılan slogan yarışmasında 10/D sınıfından Elif ORUÇ "Ömrün sigara gibi kısa değil, hayat gibi uzun olsun" sloganıyla birinci seçilmiştir. Öğrencimize ödülünü Okul Müdürümüz Kemal ERDOĞAN vermiştir.

27.03.2018 1170

UMMTAL DA 1-7 MART YEŞİLAY HAFTASI

Günümüzde tüm insanları özellikle gençleri tehdit eden birçok zararlı alışkanlıklar vardır. Sigara, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığı konusunda her bireyin bilinçlenmesi, önlemler alması, çözüm yolları düşünmesi şarttır. Özenti ile, bir kereden bir şey olmaz diye düşünülerek başlanan bu kötü alışkanlıklar bir bakarsınız ki sizi, bizi, gözbebeklerimiz çocuklarımızı bağımlı yapmış.

Gençlerin ve çocukların bu bağımlılıklardan uzak durması için ailelere ve okullara büyük görevler düşmektedir. Öğrencinin okul dışında takibi, sağlıklı ve mutlu gelişim gösterebilmesi için ailelerin de bilinçli ve duyarlı olması gerekir.

UNUTULMAMALIDIR Kİ EN DOĞRUSU HİÇ BAŞLAMAMAKTIR. BAŞLANDIYSA DA ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KARDIR.

         Okulumuz Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okul idaresi, Rehberlik Servisi, tüm öğretmenleri ve personeli ile birlikte bu konuda duyarlı ve bilinçli olmaya çalışmaktadır. Yıl boyunca bu konularda süren çalışmalarımız olmakla birlikte 1-7 Mart Yeşilay Haftasında da ayrıca  çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Yeşilay Kulübümüzün pano çalışmaları, okul içi slogan yarışması müzikli sunum, skeçler(Bisiklet ve Ah Teknoloji isimli) ve orotoryo (Bağımlı Olmayın) çalışmaları tüm öğrencilerimize sergilenerek duyarlılık oluşturulması hedeflenmiştir.

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE “BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL” DİYEREK, SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ.


YEŞİLAY

Yeşilaysigara, alkollü içki ve uyuşturucu ve günümüzün büyük tehlikesi teknoloji bağımlılığı ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur. Eski adı Hilal-i Ahdar Cemiyeti´dir.

Yeşilay’ın sembolü, karşıdan bakıldığında iki ucu sağa bakan yeşil bir hilâldir. Yeşilay sembolündeki hilâl, Milli kimliğimizi ve Devletimizin bağımsızlığını temsil eden Türk Bayrağı’ndan alınmıştır. Hilâldeki yeşil renk, huzur ve mutluluğu temsil etmektedir.

 

Yeşilay Cemiyeti; ahlaki ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde içki, uyuşturucu madde ve sigara tüketimini, devlet organlarıyla da işbirliği yaparak asgariye indirmeye çalışır. Bu gayeyi gerçekleştirebilmek için, konferanslar, radyo-televizyon konuşmaları, geziler, sergilerkurs ve seminerler tertipler. Kitap, dergi ve makaleler neşreder. Kültür ve sanat çalışmaları yapar. Alkol ve uyuşturucu düşkünlerinin tedavisinde yardımcı olur. Okul ve kurumlarda yapılacak çalışmaların doküman, video, kaset, afiş ve pankart ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır. Alkollü içki ve uyuşturucu maddelerin zararlarına karşı mücadele yolunda gerekli tedbir ve kararların alınmasını teminiçin hükümet ve yetkili merciler nezdinde teşebbüslerde bulunur. Kendi konularında bölgesel çalışmalar yapmak üzere şubeler açar.


Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Derneği (ALMUDER) Ereğli ve Zonguldak da hizmet vermektedir.

 

 

Sigarayı bırakmak isteyen kişilere ise birçok hastanenin sigara bırakma polikliniği veya göğüs hastalıkları polikliniği yardımcı olmaktadır. İlçemizde de Devlet Hastanesinde bu poliklinik mevcuttur.