TATOĞLU KÜLTÜR MERKEZİ 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMIMIZ.

24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  tarafından  hazırlanan program bugün Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde sunuldu.Programa Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy,Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı ,Okul müdürleri ve daha birçok önemli isim katıldı.Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Ereğli Kaymakamı sayın İsmail Çorumluoğlu  ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptılar.Konuşmalarında Öğretmenlik mesleğini icra eden öğretmenlere büyük sorumluluklar düştüğünden  ve Atatürk'ün  öğretmenlere emanet ettiği gelecek nesilleri yetiştirmenin zorluğundan bahsettiler  ve bunu gerçekleştirmek için büyük bir özveri göstermek gerektiğinin üzerinde durdular. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ,vatanına, milletini seven ; ahlaklı,vicdanlı dürüst bireyler yetiştirmeye kendini adamış tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladılar.Ardından Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'un Öğretmenler günü mesajı okundu.Milli Eğitim Bakanı mesajında "Güçlü Öğretmen ,Güçlü gelecek."sözüyle gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerden beklentilerini ve öğrencilerin kalplerine dokunan , dertleriyle dertlenen, gözlerine bakınca konuşmadan kalp gözüyle anlaşan öğretmenlerin, gelecek nesilleri  hazırlarken ne denli sabırlı  ve fedakar davrandıklarını yazısında ifade etti.Törende adaylığı kaldırılan öğretmenlere yeminlerini  okul müdür yardımcımız Erdal Göktaş  ettirdi.Yıllarca milli eğitim camiasına ve insanlığa hizmet etmiş olan  ve emekliye ayrılan öğretmenlerimize Kdz.Ereğli Kaymakamı Sayın İsmail Çorumluoğlu plaketlerini takdim etti.Emekli Öğretmenler adına Konuşmayı Nermin Uysal Saral yaptı.Okulumuz öğrencilerinden Zeynep Karaırmak kendi yazmış olduğu "Emektar" adlı şiiri seslendirdi.Çeşitli okulların öğrencileri tarafından  çekilen videolarla hazırlanan "Öğretmenlere Sesleniş" adlı slayt gösterisi gösterildi.Okulumuzun hazırlamış olduğu 24 Kasım Öğretmenler Günü Oratoryosu sunuldu.Oratoryoda  şehit öğretmenleri canlandıran öğrenciler izleyiciye duygu dolu anlar yaşattı.Okulumuz öğretmenleri tarafından  "İlk öğretmen" şarkısı ve "Fikirler Ölmez" marşı okundu.Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen resim ,şiir ve  kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve "Anadolu" konulu  öğretmenler arası öykü yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi. Tören ödül töreninin ardından sona erdi. Törenden sonra okul müdürlüğümüzün yemek ve pasta ikramı yapıldı. Müdürlüğümüze UMMTAL ailesi olarak  organizasyon için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

26.11.2019 2411

26-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-2019