Teknolig Ulusal Yapay Zeka Yarışması.

Teknolig Ulusal Yapay Zeka Yarışması.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teknolig Ulusal Yapay Zeka Yarışması Düzenliyor. Yarışmaya MEB'e Bağlı Tüm Resmi Ve Özel Okullardaki Öğrenciler Başvuruda Bulunabilir.

Yarışma Ödülleri
Birincilik Ödülü Dizüstü Bilgisayar
İkincilik Ödülü Tablet Bilgisayar
Üçüncülük Ödülü Tablet Bilgisayar

Yarışmanın Konusu ve Amacı
Yapay zeka, insanlar tarafından belirli özelliklere sahip olacak şekilde öğretilen ve bunun sonucunda insanlığa birçok alanda hizmet veren bir teknolojidir. Bu alanda yapılan çalışmalara bakıldığında yapay zekanın analiz yapabildiği, tahmin edebildiği ve kendi kendine öğrenip öğretebildiği görülmektedir.
Öğrenme ve öğretme kavramları eğitim ve öğretimin temelini oluşturmaktadır. Yapay zeka teknolojileri sahip olduğu bu özellikler sayesinde eğitim alanında önemli katkılar sağlayacaktır.

Yarışma Tarifi
Yarışma yeri Trabzon Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri ve Tasarım Becerileri Merkezi'dir. Yarışma iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada takımlar değerlendirici jüri önünde projelerini sunacaktır. Proje sunumlarının değerlendirilmesi tamamlandıktan sonra ikinci aşamaya geçilecektir.
İkinci aşamada takımlara fotoğraf makinesi ile çekilmiş taşıtlara ait görüntüler verilecektir. Takımların geliştirdiği yazılımlardan taşıt plakalarını tespit etmesi ve plaka üzerinde yer alan metinleri çıktı ekranına yazdırması beklenmektedir. Bu plakalarda farklı dil, renk ve yazı tipleri kullanılacaktır. Yarışma esnasında verilen süre içerisinde yarışmacılara geliştirdikleri yazılımların ne kadar doğru tespit yaptığına göre değerlendirici jüri tarafından puan verilecektir. Her iki değerlendirmenin tamamlanmasının ardından jüri ilk 3'e giren takımları belirleyip ilan edilecektir.

Katılım Koşulları
Yarışma başvuruları 15.03.2020 tarihine kadar Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge resmi web sitesi üzerinden (http://trabzonarge.meb.gov.tr) yapılacak olup başvurular eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak takımlar şeklinde kabul edilecektir.

16.02.2020 276

Kaynak: YEĞİTEK GÜNCEL YARIŞMALAR