Yaratıcı Çocuklar Derneği 13.Karikatür Yarışması Duyurusu.

13.sü Düzenlenen Yaratıcı Çocuklar Derneği Karikatür Yarışması Konusu Doğa Ve İnsan. Yarışmaya Türkiye Geneli İlkokul (3 Ve 4. Sınıflar), Ortaokul (5,6, 7  Ve 8. Sınıflar) Ve Lise (Hazırlık, 9, 10, 11 Ve 12. Sınıflar) Öğrencileri Katılabilir.

Yarışma Öğrencilerin Çizim Ve Mizah Yeteneklerini Geliştirmelerini Sağlayarak Geleceğin Karikatür Sanatçılarının Yetişmesine Katkıda Bulunmak Amacıyla Düzenlenmiştir.

Hedef Kitle
Türkiye Geneli Resmi Ve Özel Okullar. İlkokul (3., 4. Sınıflar) , Ortaokul (5., 6., 7., 8. Sınıflar) Ve Lise ( Hz. 9., 10., 11., 12. Sınıflar) Düzeyindeki Öğrenciler.

Değerlendirme Kategorileri
1. İlkokul 3-4.Sınıflar
2. Ortaokul 5-6. Sınıflar
3. Ortaokul 7-8. Sınıflar
4. Lise Hazırlık Ve 9-10. Sınıflar
5. Lise 11-12. Sınıflar

Yarışma Ödülleri
Değerlendirme yapılan her kategori için;
Yarışma Birincisine; 1.'lik kupası, madalya, katılım belgesi, Karikatür Yarışması Kitabı.
Yarışma İkincisine; 2.'lik kupası, madalya, katılım belgesi, Karikatür Yarışması Kitabı.
Yarışma Üçüncüsüne; 3.'lük kupası, madalya, katılım belgesi, Karikatür Yarışması Kitabı.
Mansiyon alan karikatürler; Madalya, katılım belgesi, Karikatür Yarışması Kitabı.

Son Başvuru Tarihi 20 Mart 2020. Yarışma Sonuçları 18 Mayıs 2020.

Katılım Koşulları
1. Yarışmaya en fazla üç adet karikatür ile katılabilinir. Yarışmaya gönderilen karikatürler iade edilmez.
2. Karikatürler için A4 boyutlarında resim kağıdı kullanılacaktır.
3. Karikatürler, resim kağıdı üzerine, 0,5 numara siyah pilot marka veya benzeri türde bir kalemle çizilecektir. Karikatürler serbest teknik (kuru boya ve sulu boya v.b.) ile renklendirilebilir.
4. Yarışmaya gönderilecek karikatürlerin arkasına, 3.sayfada yer alan etiket formun (el yazısı ile yazılmaması gerekmektedir) eksiksiz doldurularak yapıştırılması zorunludur. Değerlendirme kategori bazında yapılacağı için sınıf bilgisi mutlaka belirtilmelidir.
5. Irk, dil, din, cinsiyet ayrımcılığı yapan, şiddet ve savaş yanlısı olan, cinselliği ön plana çıkaran, özgün olmayan, kopyalanmış ve yetişkin müdahalesi içeren karikatürler yarışma dışı kalır.
6. Ödül alsın veya almasın bütün karikatürler, gerektiğinde tek tek ya da kitap olarak yayınlanabilir, dernek tanıtımında kullanılabilir. Yaratıcı Çocuklar Derneği, karikatürleri hakkına sahiptir. (Eser sahibinin izni ve bilgisi olmak koşuluyla)
7. Karikatürlerin 20 Mart 2020, Cuma günü en geç saat 17.00'a kadar Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin Kandilli Mah. Kandilli İskele Cad. No: 3, D: 8 – 34684 Üsküdar- İstanbul adresine posta ile gönderilmesi gerekmektedir.
8. Sergi düzenlenmesi Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin belirlediği sorumlular tarafından yapılacaktır.
9. "Doğa" konulu karikatür yarışmasına katılan yarışmacılar etkinlik ve ödül töreninde çekilen fotoğraflarının yanı sıra kişisel fotoğraf ve çizimlerinin, yarışmayı ve düzenleyen kuruluşları tanıtmak üzere yazılı/görsel medyada ve basılı malzemelerde kullanılacağını kabul etmiş sayılır. (Eser sahibinin izni ve bilgisi olmak koşuluyla)
10. Yarışmaya karikatür gönderen kurum, öğrenci ve velisi yarışma şartnamesini kabul etmiş sayılır. Şartnameye uymayan karikatürler değerlendirmeye alınmaz.
11. Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Jüri Üyelerinin birinci dereceden akrabaları yarışmaya katılamaz.

Kandilli Mah. Kandilli İskele Cad. No: 3, D: 8 – 34684 Üsküdar- İstanbul
Tel: 0216 332 78 58 Fax: 0216 332 76 56 Gsm: 0532 437 94 06