Büro Yönetimi ve Sekreterlik

03.10.2015 26099

BÜRO YÖNETİMİ  ALANI

Çağımızda bilgisayarın ve bilgi teknolojilerinin gelişmesi büro otomasyonunu da beraberinde getirmektedir. Büro otomasyonu, büro hizmetlerinde elektronik makineler ve bilgisayarlarla işlerin yapılması ve yine sonuçlarının bilgisayarlarla denetlenmesi olarak tanımlanmaktadır.

Büro yönetimi ve sekreterlik Türkiye'de ve dünyada önemi giderek artan bir alandır. Günümüz iş ortamında, birçok alanda bilgi ve beceriye sahip elemanlar aranmaktadır. Büro yönetimi ve sekreterlik eğitimi, hem örgütlerin istedikleri bilgi ve beceriye sahip nitelikli meslek elemanı yetiştirmekte hem de profesyonel sekreterlik ve yönetici asistanlığı mesleğinin klasik sekreterlik kavramının dışında yeni boyutlar kazanarak gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu durum, sekreterlik hizmetlerini sunacak sekreterin meslekî eğitimini ön plana çıkarmıştır.

Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanında;  tüm resmi ve özel kurumlar ile kuruluşlarında büro yöneticisi ve sekreter olarak çalışacak meslek elemanlarını sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan meslekî yeterlikleri kazanmış nitelikli kişiler olarak yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

 

27-04-2017EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI 

Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanı mezunu öğrencilerin bütün sektörlerde, geniş bir yelpazede istihdam şansı çok yüksektir. Meslekî ortaöğretimden sonra yüksek öğrenime geçiş sınavını başaranlar lisans programlarına devam edebilir ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümüne sınavsız geçiş yapabilirler. 

Lisans düzeyinde meslek eğitimi ise Büro Yönetimi Öğretmenliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Sağlık Yönetimi bölümlerinde bulunmaktadır. MYO bitirenler, DGS ile lisans programlarına geçebilirler. Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanı meslek yüksekokulu mezunları iletişim fakültelerinin ilgili bölümlerine DGS başarılarına göre, Anadolu Üniversitesi A.Ö.F.' nin İşletme ve İktisat bölümlerine ise doğrudan dikey geçiş yapabilirler. Ayrıca öğrenciler DGS' ye girerek üniversitelerin 4 yıllık eğitim öğretim veren bölümlerine girebilirler. 

Sınavsız geçişle İnsan Kaynakları programından mezun olan öğrenciler DGS başarı durumlarına göre Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerine devam edebilirler. Orta kademe yöneticilik programından mezun olan öğrenciler DGS başarı durumlarına göre Büro Yönetimi Öğretmenliği, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Kamu Yönetimi, Lojistik Yönetimi, Pazarlama, Pazarlama Öğretmenliği, Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret Ve Finansman, Uluslararası Ticaret Ve İşletmecilik bölümlerine devam edebilirler. Tıbbî Dokümantasyon ve Sekreterlik programından mezun olan öğrenciler ise dikey geçiş sınavındaki başarı durumlarına göre Büro Yönetimi Öğretmenliği, Sağlık İdaresi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümlerine devam edebilirler.

27-04-2017

ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER

  • Hukuk Sekreterliği
  • Ticaret Sekreterliği
  • Tıp Sekreterliği
  • Yönetici Sekreterliği

OKULUMUZDA OKUTULAN DAL

  • Yönetici Sekreterliği