PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI

12.10.2021 1089

15-05-2017

PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI

Pazarlama, ürünün üretim öncesinden başlayıp satışı ve satış sonrası faaliyetlerini içine alan geniş kapsamlı bir işletme faaliyetidir. Her işletme pazarlama yapacağı için, bu alanda eğitim görmüş elemanların iş imkânı oldukça fazladır. Pazarlama ve Perakende alanında; pazarlama ve perakende uygulamalarında yer  alan meslek elemanlarını sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik  gelişmeler doğrultusunda gerekli olan meslekî yeterlikleri kazanmış, nitelikli  kişiler olarak yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Satış Elemanı; iş organizasyonu yapan, satış öncesi hazırlık yapan, müşterilerle görüşerek satış işlemlerini takip eden, satış sonrası işlemleri kontrol eden, bir sonraki güne hazırlık yapan nitelikli kişidir.

16-05-2017

EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI

Bu meslek görevlileri hem kamu sektöründe hem özel sektörde iş bulabilirler. Özellikle özel sektörde iş alanı daha geniştir. Seyahati gerektiren işlerde sürücü belgeli erkek elamanlar daha avantajlı durumda olup, ofis ortamında yabancı dil bilen, bilgisayar kullanabilen bayan elamanlar tercih sebebidir.

Meslek eğitimi lise düzeyinde Anadolu ticaret ve ticaret meslek liselerinde verilmektedir. Bu okullardan mezun olanlar Meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerine sınavsız geçiş yaparak ön lisans düzeyinde eğitim alırlar. Ön lisans programını tamamlayanlar ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde alanları ile ilgili lisans programlarına geçebilirler. Lise eğitiminden sonra ÖSYM' nin yapacağı sınav neticesinde başarılı olanlar lisans düzeyinde eğitim de alabilirler.

ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER

• Satış Elemanlığı