Ulaştırma Hizmetleri Alanı

03.10.2015 7597

07-02-2020

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALAN TANITIMI

Lojistik, taşıma, depolama, gümrük ve diğer tedarik zinciri prosedür işlemle-rini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Ulaştırma hizmetleriyle, ürün veya hizmetler hedef pazarlara daha ekono-mik ve hızlı bir şekilde ulaştırılmaktadır. Ulaştırma hizmetleri, lojistik faaliyetlerin özünü içermektedir. Lojistik, günümüzde tüm organizasyon ve kaynakları amaca ulaşmak için en uyumlu şekilde hareket ettirebilme yeteneği olarak iş dünyasının gündemine girmiştir.

ALANIN TANIMI :

Ulaştırma Hizmetleri alanı altında yer alan Lojistik dalının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretime verilen alandır.

ALANIN AMACI :

Ulaştırma Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretime Geçiş Sınavı"nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

Lojistik Programı Bulunan Üniversite                        : 77
Lojistik Programı Bulunan Meslek Yüksekokulu       : 99
Lojistik Uzaktan Eğitim                                               : 2
Lojistik Açık öğretim                                                    : 2
Hava Lojistiği Programı                                               : 1

İSTİHDAM ALANLARI

Ulaştırma Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1) Dış ticaret departmanlarında,
2) Finans departmanlarında,
3) Lojistik departmanlarında,
4) İthalat ve ihracat firmalarında,
5) Dağıtım sektörü,
6) Depolama sektörü,
7) Gümrükleme sektörü,
8) Uluslararası taşımacılık sektörlerinde iş piyasasının ihtiyacına göre istihdam edilmektedir.   Geniş bir iş ve çalışma alanı vardır.